We hebben er allemaal de laatste dagen vast wel op de 1 of andere manier last van gehad, de hittegolf in Nederland.

Als diabeet zijnde komen er naast het zoeken van verkoeling nog andere problemen om de hoek kijken, in mijn geval vaak vele hypo’s. Maar ik ben deze zomer gewapend met een sensor dus kan nu alles scherp in de gaten blijven houden en hypo’s zelfs voor zijn. Wie maakt me wat toch? 馃槈

Alleen bleven de hypo’s de afgelopen 3 dagen helemaal uit….. sterker nog, ik heb met heel veel moeite mijn bloedwaarde rond de 10 mmol/l weten te houden. Insuline ging bijna als water naar binnen en ik reageerde er bijna niet op, tenminste, zo vertelde de sensor mij want ook als ik niet scan worden mijn bloedwaardes opgeslagen en ik bleef structureel te hoog zitten.

Het eerste wat ik denk is dat het wel weer aan mijzelf zal liggen, opspelende hormonen, spanning voor de aankomende verhuizing, misschien een ziekte onder de leden, het kan van alles zijn toch?

Tot ik gisteren na het avondeten besloten had iets eerder mijn Pod te vervangen, de zoveelste knetterharde stijging in mijn bloedwaarde was te zien na het avondeten, dit kon zo niet langer!

Na het verwijderen van de Pod vielen alle kwartjes tegelijk, ik had 3 dagen geleden het laatste beetje insuline uit het flesje gebruikt voor het vullen van de Pod en normaal gaat het altijd goed met dat laatste beetje, maar het was de laatste tijd al erg warm en door warmte gaat de werking van insuline achteruit. Daarnaast zag ik dat er ook een bloedvaatje was geraakt en zat er een flinke blauwe plek onder de pleister, wat ook een reden kan zijn dat insuline slechter wordt opgenomen.

Tel alles bij elkaar op en het lag dus niet aan mij, maar aan de omstandigheden buiten mij.

Dus kan ik niet anders dan opnieuw het stukje technologie op mijn arm aanprijzen!!Dankzij de Libre heb ik hele hoge bloedwaardes (hypers) kunnen voorkomen. Door het regelmatig kunnen scannen, het regelmatig kunnen bolussen van extra insuline heb ik welliswaar iets hoger dan anders gezeten, maar heb ik ook flinke hypers uit kunnen sluiten. Wederom een vreugdedans voor mijn sensor, ondanks de 3 vervelende dagen die ik achter de rug heb gehad.

Het gaat er niet alleen om hoe accuraat de metingen zijn (in mijn geval nog steeds heel accuraat, zelfs bij gelijktijdig scannen en een vingerprik!) maar ook dat je heel goed in kan spelen op de trend die er te zien is op de grafiek. Er is me de afgelopen dagen heel veel leed bespaard gebleven en daar ben ik z贸贸贸贸贸 erg blij mee!!